Cuina catalana al Quebec: particularitats, reptes i resiliència covidesca

Taula rodona amb la xef Carme Màrquez, del restaurant Bo’Dégât de Montréal (www.bodegat.com), i l’empresari Francesc Vega, del restaurant Olé Tapas de Sainte-Anne de Bellevue (www.oletapas.ca) per parlar-nos dels seus projectes respectius així com dels reptes i particularitats relatius a la presentació de la cuina catalana al Quebec.

Amb quines dificultats es troben a l’hora de preparar plats típics catalans al Quebec? L’accés als ingredients i producte fresc condiciona la configuració de la carta? Quins canvis o fusions s’han vist obligats a fer per connectar amb el públic quebequès? Quines són les característiques del comensal quebequès?

Quines lliçons extreuen d’aquest any i mig de pandèmia?

Cuisine catalane au Québec : particularités, défis et résilience covidesque

La chef Carme Màrquez, du restaurant Bo’Dégât de Montréal, et l’entrepreneur Francesc Vega, du restaurant Olé Tapas de Sainte-Anne de Bellevue, discuteront de leurs projets respectifs ainsi que des défis et des particularités liés à la présentation de la cuisine catalane au Québec.

Quels sont les défis liés à la préparation de mets typiquement catalans au Québec? L’accès aux matières premières est-il facile? Y a-t-il des accomodements ou des fusions incontournables à faire pour s’adapter aux goûts du public québécois? Si oui, quelles sont les limites?

Quelles sont également les leçons apprises lors de cette année et demie de pandémie?

RECETTES – RECEPTARI

Bunyols de vent farcits de crema pastissera

Ingredients i estris de cuina CAT

Bunyols de vent:
·125g de farina (tout usage)
·80g de mantega
·4 ous
·1/4 de litre d’aigua
·1 pessic de sal (si la mantega és salada, no caldrà)
·oli per fregir (gira-sol, colza/canola, vegetal o el que en feu servir normalment a casa)
·sucre i canyella en pols per arrebossar els bunyols.

Crema pastissera :
·1/2 litre de llet
·2 rovells d’ou
·75g de sucre
·50g de midó de blat de moro (fécule de maïs)
·1/2 vainilla o essència de vainilla
·1/2 branca de canyella
·1/4 de pell de llimona (sense la part blanca)

Estris de cuina :

  • 2 cassos per cuinar
  • cullera de fusta
  • 1 varetes d’emulsionar
  • 1 mànega pastissera (en podeu comprar de les petites de plàstic, tipus bossa)

Coques de recapte

Ingredients per a la massa - CAT
Ingredients per a la massa de 2 coques de recapte:
350g de farina (tout usage)
240g d’aigua
7 g de sal
1 g de llevat instantani
Ingredients per a la coca vegana - CAT
Ingredients per la coca vegana :
1 carbassó
4 cebes tendres (échalote)
200g de tomàquets cherry
2 cullerades de pinyons
1 grapat de fulles d’alfàbrega
oli d’oliva extra verge
Ingredients per a la coca de sardines en llauna - CAT
Ingredients per a la coca de sardines en llauna:
1 pot de pebrots escalivats o escalivar 3 pebrots i tenir-los nets sense pell ni llavors en el moment de començar el taller
1 llauna de sardines (de bona qualitat)
olives negres (kalamata sempre es una bona opció) o verdes si us agraden més
oli d’oliva extra verge
Estris de cuina - CAT
2 gots mesuradors
culleres mesuradores
o una balança
rodet d’estirar masses
bol mesclador
drap humit o paper film (sarawrap)

Vous avez envie d’avoir accès à d’autres recettes et vidéos sur la cuisine catalane? Voulez-vous participer à des ateliers de cuisine en directe? Devenez membre du Cercle culturel catalan!